Ha nem ismernéd a karkötők felépítését, akkor itt egy kis segítség.

Visszafordulós csúszócsomó működés ITT

Medálon/Gyöngyön átfutó (körkörös) csúszócsomó működés ITT

Illusztrációk:
Tágítás: csomókat a sárga irányba húzva
Szűkítés: csomókat a kék irányba húzva

Eleinte szorosak lehetnek a csomók, de a zsinórban kéz általi mozgatással nem tudsz kárt tenni. Arra viszont ügyelni kell, hogy a zsinór húzása közben nehogy túl nagy erőt fejts ki a medál felszínére/széleire, mert elgörbülhet/eltörhet.
A visszafordulós csúszócsomó felépítés esetében vigyázz, hogy tágításnál a csomót ne húzd közvetlenül a medál mellé mert megfelelő eszköz nélkül lehetetlen onnan elmozdítani.
Az arany, rosé arany és ródium bevonatú részeken a bevonat rendeltetésszerű használat mellett is fakulhat idővel.
A zsinórokra vonatkozó garanciális feltételeket az adott termék oldalán a ‘Garancia’ fül alatt találod.

Ennél a pontnál érdemes az előző ‘Csúszócsomók működése’ résznél található videókat is megnézni, hogy ha sikerült kirendezni a csavarulatot, ne forduljon elő ismét.

A csavarodás kirendezéséről videó ITT
A tiszta ezüst elég puha anyag, melyet egy optimális keménység elérése érdekében más fémmekkel ötvöznek (többnyire rézzel). A 925-ös jelzés azt jelenti, hogy egy ötvözetben 92,5% tiszta ezüst található. Ez a legelterjedtebb ötvözet az ezüst ékszereknél, mely megnevezése sterling ezüst.
Az ezüst szulfidálódik, ami egy feketés réteg képződése az ékszeren. Ez egy természetes folyamat, ami a körülmények függvényében lassan és gyorsan, illetve részlegesen is kialakulhat. Használat nélkül is bekövetkezhet, a levegőben lévő kén miatt. Ha termál-, klóros-, sós vízzel, kénes kozemtikumokkal, vagy olyan bőrből kioldódó anyagokkal érintkezik az ezüst, akkor azonnal is megjelenhet a feketedés.
Lekopni biztosan nem kopott le, de az tény, hogy az ezüst szulfidálódik, ami egy sárgás/feketés réteg képződése az ékszeren. Ez egy természetes folyamat, ami a körülmények függvényében lassan és gyorsan, illetve részlegesen is kialakulhat. Használat nélkül is bekövetkezhet, a levegőben lévő kén miatt. Ha termál-, klóros-, sós vízzel, kénes kozemtikumokkal, vagy olyan bőrből kioldódó anyagokkal érintkezik az ezüst, akkor azonnal is megjelenhet a feketedés.

Szerencsére van rá megoldás házilag is:
Ha még csak kezdetleges az elszíneződés, akkor egy kis szemcsementes fogkrémet (pl. Signal - Deep Fresh) nedvesíts meg, és ujjbeggyel finoman dörzsöld át vele az ezüst részeket, majd alaposan öblítsd le vízzel és egy puha anyaggal (ne papírral) tapogasd szárazra.
Ha makacsabb a réteg, vagy apró elérhetetlen részei vannak, akkor tisztítófürdőre lesz szükség: egy kisebb mélytányért (üveg vagy műanyag) bélelj ki alufóliával (fényes fele legyen felfelé), önts bele két kiskanálnyi szódabikarbónát, majd töltsd meg annyi forró vízzel, amennyi ellepné az ezüst ékszert. Keverd meg, hogy a szódabikarbóna feloldódjon, majd mehet is bele az ékszer! Fontos, hogy az ezüst érintkezzen az alufóliával. Eltelhet pár perc, mire megtisztul, de 1 óránál többet ne hagyd benne. Ha nem használna, megpróbálhatod kicsit növelni a szódabikarbóna mennyiségét. A fürdő után öblítsd le és ha fehéres réteg maradt rajta, akkor egy puha ronggyal töröld át.

TIPP: Ha nem használod az ékszert, tárold légmentesen zárt, száraz helyen (pl. önzáródó tasak) megtisztított állapotban. Láttunk már légmentesen tárolt medált, amin ujjlenyomat formában jelent meg sárgulás, ezért fontos, hogy teljesen tiszta is legyen.

Érdekesség: Az emberek bőre különböző pH értékű, amit akár gyógyszer is befolyásolhat. Ez a viselt ezüsre is hatással van, ezért valakinek kifejezetten fehéríti (tehát nem hagyja megjelenni a szulfidréteget), vagy feketíti a bőre az ezüstöt.
Örömmel köszöntünk Niuni közösségünkben!

Fogadj tőlünk szeretettel egy állandó 10% kedvezményt* biztosító kuponkódot:
Member

*Kedvezményes termékekre nem vonatkozik és más kedvezményekkel nem vonható össze.
Niuni az Instagramon